Hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

 In food

Snoekbaars uit de Brabantse wateren? Kippenbouillon die niet naar zout smaakt, maar echt naar kip? Verrassende aperitiefhapjes? De klokken luiden door het pop-up restaurant en chef Ralph Geerts vertelt bij iedere gang het verhaal achter de producten, met een vleugje Brabantse humor uiteraard. Smaaksensaties, kunstwerkjes op je bord en een goede vibe. Dat is hoe wij ‘Hoe proeft gastvrijheid in Brabant‘ omschrijven. Lees hier wat je kunt verwachten. 

hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Weet wat je eet

In het sfeervolle Brabantse pop-up restaurant in het oude belastingkantoor ‘De Teruggave’ nemen we plaats aan een hippe ronde tafel. Pluspuntje: ronde tafels! Vanuit hier kijken we de keuken in, die midden in het restaurant is opgebouwd. De chefs zijn hard aan het werk, zonder dat we daar last van hebben. De meiden in de bediening komen aan tafel en leggen bij ieder hapje uit wat we voorgeschoteld krijgen. Aan de zijdes van het restaurant zijn de boeren en leveranciers afgebeeld met hun eigen verhaal. Leuk om eventjes een kijkje te nemen waar alle producten vandaan komen. Je staat er versteld van wat er allemaal in onze mooie provincie groeit, bloeit en leeft. 

Wa unne boer nie ken, da vret ie nie!

hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Aperitiefhapjes

Sorghumtoast met runderpresa, wortel en steranijs. Een boekweitpoffertje met abdijkaas uit Oosterhout en appelstroop. Luchtig brood met puree van ui, bruine bonen en piccalilly. We worden nu al verwend door RAVANELLO met culinaire hapjes voordat het 5-gangen diner begint. Ondertussen genieten we van biologische wijnen en voelen we ons thuis in de comfortabele stoelen in Brabantse sferen.

Brabander 2.0

Brabanders zijn echte Bourgondiërs. Wat betreft gastvrijheid staan we open voor persoonlijk contact en vinden we het belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft. Op culinair gebied willen we goed eten, verse ingrediënten proeven en houden we niet van massaproductie. RAVANELLO weet met het belevingsdiner de ‘Brabander 2.0’ in je naar boven te halen. We eten veel groenten, biologische kip én zelfs snoekbaars en rivierkreeftjes uit Brabantse wateren. En geloof me, die wil je echt niet missen! De porties zijn overigens precies zoals het hoort: genoeg voor 1 gang met ruimte voor de volgende. Daarbij zit er achter iedere gang een geweldig verhaal, dat chef Ralph Geerts op een originele manier weet te delen. 

hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Pannetje vlees?

Eén van de 5 gangen is de varkensschouder in donker bier met puree van aardappel, ei, spek en prei. Dit gerecht komt in pannetjes op tafel onder het mom ‘eten bij ons mams’. Uit onderzoek van het afgelopen jaar blijkt dat Brabantse gastvrijheid namelijk verder gaat dan de service in restaurants. We moeten vooral niet vergeten hoe wij als provincialen het fijn vinden om af en toe bij ons mams aan te schuiven. Het maakt dan niet uit met hoeveel personen, ons mams maakt wel wat pannetjes eten voor op tafel. Samen met het Winterbier van de Beyerd uit het bijpassende drankarrangement smaakt het verrukkelijk en geeft het echt een ‘thuiskomen gevoel’.

Ook voor de vegetariër!

Inmiddels groeien we mee met de gastronomische ontwikkelingen en staat er ook op dit menu een bijzonder gerecht: future food. Chef Ralph Geerts heeft zelf een vlees- en visvervanger gecreëerd in een krokant jasje met een overheerlijke kruidenolie en champignons. Het ziet er wederom uit als een feestje en het is ook nog eens smaakvol. Samen met de crostini van zuurdesem, kippenlever mousse en échte kippenbouillon concluderen we dat ook deze gang weer een verrassende, geslaagde prestatie is. Eigentijds op zijn Brabants.

hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Houdoe en bedankt!

Hoe proeft gastvrijheid in Brabant dan?’ Het toetje van yoghurt, appels, peren, rode bieten en walnoten bevestigt het voor de vijfde keer: HEERLIJK. En zelfs daarna is het feest nog niet voorbij, want er wordt nog koffie en thee geschonken met een een homemade cake, truffel met walnotenlikeur en een fudge van West-Brabantse suiker. Ik bedoel, dit krijg je niet iedere dag. We staan er versteld van wat je met producten uit de regio kan doen en hoe je dat naar een hoger niveau kunt tillen. Het was ons absoluut de 75 euro waard en gaan voldaan naar huis.

 

BENIEUWD NAAR HET VOLLEDIGE MENU OF WIL JE RESERVEREN? CHECK DE FACEBOOK VAN HET EVENT EN HAAL SNEL JE TICKETS HIER

 

hoe proeft gastvrijheid in Brabant?

Houdoe en bedankt team van RAVANELLO en alle boeren en leveranciers die dit belevingsdiner mogelijk hebben gemaakt!

Meer foodblogs lezen over Breda en omstreken en honger krijgen? Klik dan hier. YUMMIE!

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search

Smaaklokaal